Indblik i elevernes arbejde
Minlæring gemmer løbende elevernes arbejde (resultater). Det gør det muligt for eleverne løbende at se, hvordan de selv klarer sig. Det gør det også muligt for dig som underviser at følge med i, hvordan eleverne arbejder med de grammatiske områder og øvelser.
Resultaterne kan løbende anvendes til at se, om eleverne rent faktisk har forstået de emner og øvelser, som I har arbejdet med i klassen, eller som eleverne har arbejdet med hjemmefra.
Resultaterne kan helt konkret fortælle dig, hvilke emner, øvelser og specifikke spørgsmål eleverne eller hele klassen har problemer med.
Resultaterne er dermed et hurtigt og tidsbesparende værktøj, som kan bruges, når du har behov for at se, hvordan dine elever klarer sig.
Stort set alle Minlærings øvelser giver point. Dette gøres for at motivere eleverne, men pointene er også smarte, fordi de gør det nemt for dig at bedømme og sammenligne elevernes præstationer. Hver øvelse kan give 100 point, og disse point fordeles på øvelsens spørgsmål. Hver gang eleven svarer forkert, halveres det antal point, eleven kan opnå ved at besvare spørgsmålet korrekt.
Se dine elevers resultater
Når dine elever har arbejdet med en eller flere øvelser, kan du se elevernes resultater ved at vælge (”Start”) i topmenuen, hvorefter du vælger ”Resultater”.
Du præsenteres nu for en tabel, indeholdende alle de kapitler, som din klasse har arbejdet med. Ud for hvert kapitel kan du overordnet se, hvor meget af materialet eleverne har gennemført, og hvad elevernes gennemsnit har været for de øvelser, de har arbejdet med. Disse to tal findes under overskrifterne ”Gennemført” og ”Resultat”.
Du kan dermed med det samme få et indtryk af, hvilke kapitler eleverne har arbejdet med, og hvordan de overordnet set har klaret sig.
Sådan får du et indblik i dine elevers arbejde på få minutter.
TIP. Hvis du har flere hold eller materialer, kan du skifte hold eller materiale i undermenuen (i venstre del af siden). Du kan også vælge enkelte elever, hvis du gerne vil se resultater for udvalgte elever
Du kan nu dykke ned i elevernes arbejde med et kapitel, som eleverne har arbejdet med. Klik på trekanten/pilen ud for det ønskede kapitel for at folde kapitlets afsnit ud.
Du kan nu igen se, hvor meget af materialet eleverne har arbejdet med under ”Gennemført”, og hvad elevernes gennemsnit er – denne gang ikke for kapitlet som helhed men for kapitlets enkelte afsnit.
Du har nu mulighed for at danne dig et overordnet overblik over elevernes arbejde. I nogle tilfælde vil dette være tilstrækkeligt, da du måske blot vil tjekke, om eleverne har arbejdet med afsnittenes øvelser og se, om der er nogle afsnit, hvor elevernes gennemsnit er iøjnefaldende lavt og dermed kræver en grundig gennemgang eller repetition i klassen.
Rapporter
Hvis du ønsker at dykke helt ned i de enkelte øvelser, eleverne har arbejdet med, kan du klikke på trekanten/pilen ud for det ønskede afsnit. Øvelserne til det enkelte afsnit foldes nu ud. Du kan igen se, hvilke øvelser eleverne har arbejdet med ud for kolonnen ”Gennemført” samt elevernes gennemsnit for de enkelte øvelser. Du kan dog også åbne en evalueringsrapport ved at klikke på ”Åbn rapport” ud for den ønskede øvelse.
Rapporterne giver dig et komplet indblik i dine elevers arbejde med en enkelt øvelse. I en tabel indsættes elevernes resultater med elevernes navne i rækkerne og elevernes svar til de enkelte spørgsmål i kolonnerne.
Rapporten er farvelagt som et trafiklys. Grøn farve betyder, at eleven har svaret korrekt i første forsøg (maksimumpoint). Gul farveviser, at eleven har svaret korrekt, men har brugt mere end ét forsøg. Rød farve viser, at eleven ikke har været i stand til at svare korrekt (0 point).
Rapporten kan være et stærkt værktøj til at se, om der er nogle generelle tendenser i klassen; er der nogle spørgsmål, som særligt volder eleverne problemer og dermed kræver en grundig gennemgang?
Du kan altid se spørgsmålstekst, øvelsesvejledning, svarmuligheder, facit samt elevernes konkrete svar ved at klikke på de forskellige elementer og farvede prikker i rapporten. Dermed har du alting samlet ét sted.